Qui som?


El Somni del Drac és una companyia especialitzada en la música popular catalana i la poesia.
La companyia la formen la Marta Rius i en Guillem Ballaz.

La companyia neix un dia qualsevol de l'any 2003. Durant aquest temps ha estat sempre en actiu recorrent tot el territori de l'àmbit lingüístic català.
En els primers espectacles l'Atrapasomnis (2003) o L'Escoltapets (2007) -dimoniet popular recollit al costumari de l'Amades- es centren molt en la mostra d'instruments populars intentant donar veu als més desconeguts (viola de roda, tarota, mandola, pandero quadrat...)
El 2011 la companyia fa un salt i aborda monogràficament l'obra poètica de la Joana Raspall, que tan la Marta  com en Guillem coneixien personalment amb l'espectacle Com un Mirall (2011).
Amb Els secrets de la Joana (2014) aprofundeixen en l'obra de la Joana Raspall fent un espectacle més adaptable a diferents espais.
El 2017 comencen a treballar en un nou camp, el de la glosa, realitzant un conjunt d'actuacions sota el nom de Glosa Menuda i en base a aquesta feina sorgeix el nou espectacle L'Agència Secreta de les Paraules (2018).

A banda dels espectacles propis, destaquen els anys col·laborant amb la Companyia Mascaró en l'espectacle Trencadís de Cançons al Palau de la Música Catalana.____________________________________________________

Sobre nosaltres:

Recursos educatius:
Altres projectes:

Companyia El Somni del Drac  2018
Powered by Sepastres Internautics s.l.